Nieuw jaar. Nieuwe kansen.

Vorig jaar maakte ik op een dure site host een nieuwe domeinnaam aan en bouwde er een mooie site omheen. Ik deed dit voor een jaartje als proef om te gaan uitvinden of ik de investeringen eruit zou kunnen krijgen. Tegelijkertijd gebeurde er zoveel in mijn leven dat ik nauwelijks tijd en vooral energie overhield om met deze site een kostendekkende omzet te genereren. Hoewel…

Terugkijkend op 2018 mag ik concluderen dat er naast mijn spannende avontuur van het emigreren naar Bretagne met mijn man en hondje zelfs zonder echt te gaan inzetten op internetmarketing al enig resultaat is geweest.

Ik ben per 1 juni gestart als ‘entrepreneur individuel’ (ei = 🥚) en ben meteen huisnaambordjes gaan maken. Mijn eerste opdracht nadat wij onze nieuwe, zeer vriendelijke, buren onze naamborden op de pilaren van onze entree lieten zien was een naambord voor het ‘Petit Château’ te maken. Dit bordje, in Bretonse stijl, maakte ik met een knipoog naar de eigenaren. Onze buurman heeft een mooie grote snor en deze schilderde ik op de menhir, die voor de letter I in ‘petit’ staat.

Na deze eerste opdracht kreeg ik de smaak te pakken en heb ik nog twee opdrachten mogen vervullen. Helaas zijn mijn driedubbel gelakte bordjes niet duurzaam bestand tegen natte weersinvloeden en wegen de baten al helemaal niet op tegen de inspanningen. Voor één van mijn afnemers heb ik al een bordje moeten laten vervangen door buitencanvas. En dat is een veel ‘duur’zamere oplossing.

Gelukkig mocht ik twee van mijn grotere schilderijen verkopen, waarvan één in opdracht omdat de versie op mijn site al ooit was gedoneerd aan de klas waar ik toen stage had gelopen. Dat was supergaaf om te mogen doen en dat leverde tenminste een eerlijk loon voor de ingespannen tijd, materialen en websitekosten.

Daarna ben ik de uitdaging ‘elke dag een schilderij’ aangegaan. Op 11 november schreef ik een stukje, dat ik hier later nog zal toevoegen, waarin ik mijzelf uitdaagde om eens elke dag een schilderij te maken en dat een jaar vol te houden. Daar ben ik meteen de volgende dag mee gestart en vandaag telt dag 47.

mijn instagram foto’s

Je kunt mijn werk elke dag volgen door op het linkje te klikken.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.