Wie is Anne Martine?

Creativiteit is een essentieel deel van mijn leven. Ik voel me op mijn best wanneer ik dingen mag creëren. Ik herinner me mijn jeugd als een fase waarin ik altijd bezig was met tekenen, schilderen, handwerk en het bouwen van dingen. Na mijn bedtijd stapte ik vaak uit bed om weer iets te gaan creëren. Dit kon van alles zijn, zelfs een volledige slaapkamerreorganisatie laat in de avond. Ik werd altijd actiever in de late uurtjes.

Dit is niet veranderd nu ik volwassen ben. Ik ben nog steeds actiever in de avonden maar ik zal niet gauw een schilderij maken. Daarvoor heb ik liefst echt daglicht nodig, maar wat ik wel kan doen zonder daglicht sinds we zulke fijne ‘light rooms’ hebben op onze smartphones is het bewerken van mijn foto’s. Toen ik van en naar mijn werk reisde met de trein maakte en bewerkte ik mijn serie ‘Trainscapes’.

Waar ik ook gefascineerd door ben is de natuur in al haar facetten. Natuurfoto’s maken is een van mijn favoriete onderwerpen. Ik heb een fase gehad waarin ik symmetrie aanbracht in mijn natuurfoto’s. Het effect dat symmetrie heeft op een foto is van buitenaardse schoonheid en het staat geweldig op een platenhoes. Voorbeelden van deze serie vind je onder ‘Artificial’ bij Foto’s en als je meer wil zien kan je mijn facebook of instagrampagina bezoeken (zie buttons onderin).

Ik noem mijzelf een ‘Chromafiel’ omdat ik erg van kleur houd, vooral de heldere kleuren. Mijn foto’s en sommige schilderijen zijn verzadigd van kleuren. Zelfs mijn tassen en andere handwerkproducten zijn erg kleurrijk. Het zou een uitdaging voor mij zijn om met subtielere kleuren te gaan werken of een schilderij in één kleur te maken. Misschien ga ik dat ooit nog eens doen…

Levensboom, Tree of life, Arbre de vie
Minerale aquarelverf op doek 70 x 90 cm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.